جلب اعتماد مشتری با این ۳ راه

در این نوشتار ۳ راه عالی و کاربردی برای جلب اعتماد مشتری به شما معرفی می‌شود.

حتماً شما نیز با این موقعیت مواجه شده‌اید که به هنگام مذاکره با یک مشتری یا کارفرما تلاش­های زیادی را صرف کرده‌اید تا اعتماد وی را نسبت به تخصص خود جلب کنید. حتی پس از آن که این اتفاق می‌افتد باید با بسیاری از افراد دیگر رقابت کنید تا بتوانید به جلب اعتماد مشتری بپردازید. من این چالش را در فرآیند کاری بسیاری از متخصصان و مدیران برجسته کسب و کارهای مختلف دیده‌ام.

افراد مختلف، راه‌های مختلفی را در این شرایط به کار می‌گیرند که به احتمال زیاد شما نیز از آنها آگاه هستید. در این‌جا می‌خواهم ۳ روش بسیار ساده اما مؤثر را برای جلب اعتماد مشتری به شما معرفی کنم که در عمل تجربه شده و در عین حال به آن کمتر توجه می‌شود.

۱- عضو انجمن­های صنفی و علمی و صنعتی حوزه تخصصی خود شوید

اما کار را در همین‌جا رها نکنید. حتماً در کمیته­های مختلف آن حضور داشته باشید. حتی رهبری یکی از آنها را بر عهده بگیرید. به­علاوه اگر انجمن مربوطه ضعیف است سعی کنید بخش کوچکی از فعالیت­های آن را برعهده بگیرید و پیش ببرید. حتماً از امکانات انجمن­ها نظیر مجلات، خبرنامه داخلی، همایش­ها، هم‌اندیشی­ها و نمایشگاه‌ها بهره کافی را ببرید.
ممکن است بپرسید این کارها چه ربطی به تمایز دارد؟ بارها در جلسات مختلف دیده­ام که بودن در یک انجمن صنفی اعتماد مشتری را بسیار جلب کرده است. این مسئله تمایز خاصی را ایجاد می‌کند. همچنین می‌توانید با این اقدامات با گسترش شبکه‌های اجتماعی خود راه را برای رسیدن به مشتری­های جدید باز کنید. مشتری این­گونه، به شما بیشتر اعتماد می‌کند و شما را به عنوان یک متخصص می‌پذیرد.

۲- مقاله نوشتن و ارائه سمینارهای علمی را فراموش نکنید

زمانی در یک مجله تخصصی صنعتی کار می‌کردم. هدف ما در مجله ارائه مقالات کاربردی با توجه به شرایط صنعت ایران بود. به همین دلیل به جای دانشجویان و اساتید دانشگاه، سراغ صنعتگران و مهندسان با تجربه رفتیم. با کمال تعجب بیشتر مهندسان اگرچه از دانش و تجربه بالایی برای ارائه مقالات برخوردار بودند، به دلیل نبود وقت کافی از نوشتن سر­باز می­زدند. برای حل این مسئله هنگامی که یکی از افراد مجله را مأمور کردیم که به یاری مهندسین برود و با آنها مقاله بنویسد بسیار استقبال کردند و نرخ مقالات بیشتر شد.

خاطرم هست حتی یکی از این افراد یکی از تکنولوژی­هایی را که تازه اختراع کرده بود از همین طریق به یکی از مشترکین مجله فروخت. البته مقاله نوشتن مهندسان، در مجلات در سال‌های اخیر رو به رشد بوده است، اما مهم این است که شما بر انتخاب محتوای مقاله، سبک نگارش، رسانه‌ای که آن را منتشر می‌کنید و …. موارد دیگر بیشتر وقت بگذارید

همچنین ارائه مقالات در کنفرانس‌ها، وب‌سایت‌های اینترنتی و نیز برگزاری سمینارهای علمی حتی رایگان با کمک یک نهاد علمی، صنعتی و یا صنفی معتبر بسیار مفید است. باز هم می‌پرسید این موضوع چه کمکی به تمایز می‌کند؟ با این کار شما به عنوان یک فرد متخصص و دانا در ذهن مشتری جا باز می‌کنید و خاطرتان باشد همیشه قسمتی از این موارد را به مشتری ارائه کنید.

از صرف لیست کردن تمامی مقالات خود بپرهیزید و این که شما چندین مقاله داشته­اید برای مشتری امتیاز نیست. بلکه این مسئله که محتوای این مقالات چقدر به رفع یک مسئله مشتری کمک کرده است، بسیار بهتر اعتماد مشتری را جلب می‌کند. فراموش نکنید با ذکر نام شما در زیر نام یک مقاله علمی پرطرفدار و انتشار آن در رسانه­های مختلف و به ویژه اینترنت خود به خود نام شما به صورت رایگان ترویج می‌شود.

۳- همیشه تحقیق کنید، یاد بگیرید و اطلاعات خود را از وضعیت متخصصان دیگر و توانمندی­های آنها به روز کنید.

به تازگی با مدیر یک شرکت پیمان­کاری که حدود ۳۰ سال است در این زمینه فعالیت می‌کند، شروع به همکاری کرده‌ام. با وجود آن که در تخصص خود بسیار توانمند است اما یک ضعف عمده دارد که او را از رقابت کارامد با رقبایش بازداشته است. او هنوز ذهنیت ۲۰-۳۰ سال پیش را نسبت به حرفه خود دارد و به همین دلیل، از بسیاری از موارد نا آگاه است. به همین دلیل در مواجه با رقبای جدید یا رقبای قدیمی که رویکردها و دانش­های نوینی را برگزیده­اند دچار چالش جدی شده است.
همچنین فعالیت این رقبا و بالارفتن اطلاعات مشتریان خواست آنها را نیز تغییر داده است و وی از پاسخ مناسب به آنها عاجز است! شما سعی کنید از این مسئله به دور باشید. همواره اطلاعات به روز از حوزه تخصصی خود داشته باشید و به دانشی که در شروع کسب و کار به‌دست آورده­اید، اکتفا نکنید. رقبای خود را مورد بررسی قرارد دهید و سعی کنید مطابق با نیاز روز مشتریان، خود را آماده و توانمند نمایید.

این راهکارها اگرچه ساده‌اند، اما آنها را در عمل اجرا کنید و نتایج فوق العاده آن را تجربه کنید.